Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Computherm KonvekPRO Gázkonvektor vezérlő

6.590 Ft (5.189 Ft + ÁFA)
Alkatrész csoport
Termosztátok
Cikkszám: Term014
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Előrendelhető

A COMPUTHERM KonvekPRO típ. gázkonvektor vezérlő a Magyarországon forgalomban lévő gázkonvektorok túlnyomó többségének szabályozására alkalmas. Egyszerűen csatlakoztatható minden olyan gázkonvektorhoz, amely a konvektor termosztátjának kivehető szondája (a termosztáthoz kapillárcsővel csatlakozó táguló folyadékot tartalmazó réz patron) segítségével szabályozza saját működését. A vezérlés megvalósítása érdekében a készülékhez egy kétvezetékes szobatermosztátot kell csatlakoztatni. Igény esetén a készülék vezérlése okos otthon rendszerbe való integráció segítségével is megvalósítható.

A gázkonvektor szondájának melegítésével „becsapja” a konvektor gázszelepét, ami lezár, ezáltal a konvektor nem fűt. Amikor a helyiség hőmérséklete kisebb lesz, mint a szobatermosztáton beállított érték, úgy a szobatermosztát jele alapján a KonvekPRO leveszi a fűtést a gázkonvektor csőtermosztátjáról, ami lehűl (kb. 3-6 perc) a gázkonvektor szabályzógombjával beállított hőmérséklet érték alá, így a gázkonvektor bekapcsol és elkezd fűteni. Amennyiben a helyiség hőmérséklete eléri a szobatermosztáton beállított értéket, a szobatermosztát jelt ad a KonvekPRO-nak ami felmelegíti (kb. 1-1,5 perc) a csőtermosztátot a konvektor szabályzógombjával beállított érték fölé, így a gázkonvektor leáll. A KonvekPRO használatával könnyedén megvalósítható egy gázkonvektorral fűtött helyiség automatikus, programozott fűtésének a kialakítása. A termék lehetőséget ad arra is, hogy Wi-Fi termosztát használatával akár távolról vezérelje gázkonvektoros fűtését. A termék használatával a komfort növelése mellett jelentős energiamegtakarítás érhető el. A KonvekPRO-t kizárólag gázüzemű konvektorokhoz terveztük.

Magyarországon a FÉG által gyártott konvektorok fordulnak elő a háztartások túlnyomó többségében. Azonban számos olyan más gyártó (pl.: Pelgrim, Lampart, Demrad, stb.) által forgalmazott konvektorral is működik, melyek hasonló csőtermoszátot (CR6 vagy EUROSIT 630-as gázszelep) használnak, mint a FÉG típusok. Több gázkonvektor vezérlése megoldható egy termosztáttal és annyi KonvekPRO-val, ahány gázkonvektort vezérelni kíván. Amennyiben vezeték nélküli szobatermosztáttal kívánja vezérelni a fűtését, abban az esetben szükséges 1 db vezeték nélküli szobatermosztát és konvektoronként 1 db vevőegység.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Cikkszám: Term 002

Computherm Q7 digitális szobatermosztát

6.285 Ft (4.949 Ft + ÁFA)
6 db raktáron
Cikkszám: Term 003

Computherm Q3 digitális szobatermosztát

4.935 Ft (3.886 Ft + ÁFA)
5 db raktáron
Cikkszám: Term 001

Computherm Q3 RF digitális szobatermosztát

10.430 Ft (8.213 Ft + ÁFA)
Előrendelhető
Cikkszám: Term013

Computherm TR-010 Mechanikus szobatermosztát

2.500 Ft (1.969 Ft + ÁFA)
1 db raktáron
Cikkszám: Term 004

Computherm Q7 RF programozható termosztát

11.970 Ft (9.425 Ft + ÁFA)
Előrendelhető
Cikkszám: Term 008

Computherm E280 WI-FI okostermosztát

17.990 Ft (14.165 Ft + ÁFA)
1 db raktáron